logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Halmosi Pincészet
Borász neve: Halmosi József
Borvidék: Szekszárdi borvidék
Irányítószám: 7100
Település: Szekszárd
Utca, házszám: Benczúr u. 12.
Telefonszám: +36 20 941363
Fax:
E-mail cím:
Honlap:
Megművelt terület:
Kóstolósor ára:
Kóstoló leírás:
Logó:
Kép:

 

Leírás:

Halmosiéknál több generáció óta része a család mindennapjainak a szőlő. Sok szekszárdi gyerekhez hasonlóan ő is már a szülőktől leshette el, hogyan érdemes a szőlőskertet megművelni, illetve bort készíteni. Aztán a szőlészkedés sohasem tűnt el az életéből, legtöbben mégis onnan ismerték meg helyben, hogy közel tizenöt évig működtette a városban népszerű gazdaboltját. Néhány éve aztán mindez sok lett, és Halmosi úgy döntött, a borkészítésre koncentrál. A szőlő igazi megszállottja ő, aki komolyan veszi, hogy a bor későbbi sorsa már a gyümölcsben eldől. A kadarka hálás, ha a hagyományokból mind a termesztésnél, mind a borkészítésnél a lehető legtöbbet tiszteletben tartva készítjük – magyarázta ottjártunkkor a Pécsi Borozónak. Hiába divatosak például a reduktív borok, a kadarka ezzel szembefordulva készül, tölgyfahordóban érik egy évet, csak utána kerül palackba, a piacra pedig csak akkor, ha már arra érdemes (a sürgetés kizárva). A kadarka a híres Baktai domboldallal azonos – délkeleti fekvésű – Őcsényi-hegyi szűlőből érkezik, ami Halmosi József szerint a kadarkának a borvidék egyik legkiválóbb termőhelye.

Halmosi József borait megtalálja Borkatalógusunkban és megrendelheti webáruházunkban.

Étkezési lehetőség leírása:
Szőlőfajták:
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
Bankkártya elfogadás:
    Nincs adat
Nyitvatartás:
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább