logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Hárs Családi Pincészet
Borász neve: Hárs Tibor
Borvidék: Pécsi borvidék
Irányítószám: 7753
Település: Szajk
Utca, házszám: Pincesor 472.
Telefonszám: +36 20 9920288
Fax:
E-mail cím: kapcsolat@harspinceszat.hu
Honlap: http://www.harspinceszet.hu/
Megművelt terület:
Kóstolósor ára:
Kóstoló leírás:
Logó:
Kép:

 

Leírás:
A Hárs fivérek szajki biogazdasága mennyiségi és minőségi mutatóit tekintve is a Mohács–Bóly Fehérborút egyik legjelentősebb szőlészete, borászata. Tibor, a hegyközség elnöke és József, a borút első embere családi hagyományokra építve, a borvidék rómaiakig visszavezethető szőlőkultúrájának szellemiségét tisztelve, és környezettudatos gondolkodástól vezérelve működtetik birtokukat.
 
Ezen a szubmediterrán éghajlatú vidéken, melyet Isten szőlészetre, borászatra teremtett szorgos svábok, sokácok, magyarok ápolják, illetve próbálják megújítani az emberemlékezet óta apáról fiúra szálló mesterséget.
 
A gépész végzettségű testvérek precízen, nem kapkodva fejleszttették birodalmukat. A napjainkra tulajdonukban lévő 18 hektár szőlőt már ők telepítették. A piacképesebb világfajtákat a hagyományos fajták és hungarikumok követték, majd egyre több tőkén sötétkékben pompáztak a fürtök. Ezzel tán okafogyottá is vált a fehérborút elnevezés, hisz az itt nevelt vörösborokat még Villányban is főhajtás illeti. Hársék 15 féle borral évente húszezer palackot töltenek meg és nem bízzák a véletlenre pincészetük sorsát. Immár tizenöt esztendeje szigorúan ellenőrzött biogazdálkodást folytatnak:
 
"Élőlényt nem bántunk. Tizenöt éve nem használunk rovarirtót, és ebben már több háztáji gazdaság követi példánkat. A jó talaj és éghajlati viszonyok mellett beérett szőlő a legjobb borász. Az a dolgunk, hogy a magunk fejlesztette korszerű technológia segítségével hagyjuk megvalósulni, borrá nevelődni a szőlőben lévő, egyes fajtákra jellemző értékeket.”
 
A Hárs Pincészet borait megtalálja a Borkatalógusunkban és megrendelheti webáruházunkban.
Étkezési lehetőség leírása:
Szőlőfajták:
  • Olaszrizling
  • Ottonel muskotály
  • Sauvignon blanc
  • Szürkebarát
  • Tramini
  • Zöldveltelini
  • Cabernet franc
  • Cabernet sauvignon
  • Merlot
  • Portugieser
  • Bianca
  • Chardonnay
  • Cirfandli
  • Hárslevelű
  • Juhfark
  • Királyleányka
Főbb borok:
  • barrique
  • cuvée
  • egyszerű fajbor
  • fehér
  • rozé
  • vörös
  • száraz
  • édes
Beszélt nyelvek:
  • Angol English
  • Magyar Magyar
  • Német Deutsch
Bankkártya elfogadás:
    Nincs adat
Nyitvatartás:
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább