Pincészet kereső
Pincészet neve: | Neiner Családi Pince |
Borász neve: | Neiner János |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Irányítószám: | 7100 |
Település: | Szekszárd |
Utca, házszám: | Bethlen Gábor u. 23/B, Őcsényi-hegy Hrsz.11244 |
Telefonszám: | +36 20 9674116 |
Fax: | |
E-mail cím: | info@neinerpince.hu |
Honlap: | http://www.neinerpince.hu |
Megművelt terület: | 3 ha |
Kóstolósor ára: | 2500 Ft |
Kóstoló leírás: | 6-8 fajta bor, különböző évjáratokból |
Logó: |
|
Kép: | |
Leírás: | A Neiner Pince egy kis kézműves családi borászat a szekszárdi történelmi borvidéken, ahol csaknem 300 éve foglalkozik borkészítéssel. A jelenleg három hektáros gazdaság "ékköve" Szekszárd szimbóluma, az a - mára a borvidékről is majdnem teljesen kiveszett - hagyományos, "bakművelésű" Kadarka szőlő, mely két kiváló dűlőben fekszik: Őcsényi-hegyen és Porkoláb-völgyben. A közel 80 éves Kadarka tőkék ajándéka egy gyümölcsös, fűszeres, karakteres, semmi máshoz nem hasonlító ízvilágú, tüzes bor. A borászat fajtaösszetételében alapvetően a Kárpát-medencében honos szőlőkre helyezzük a hangsúlyt: Kadarka, Kékfrankos, Zweigelt és Olaszrizling van legnagyobb mennyiségben, a világfajták közül pedig a Merlot, Chardonnay és egy kevés Cabernet Sauvignon. Gyakorlatilag manufakturális módszerekkel dolgozunk, megőrizve az évszázadok során átadott hagyományos eljárásokat, miközben a mai kor vívmányaiból is használjuk a feltétlenül szükségeseket. Vörösborainkat 1,5-2 évig tölgyfahordóban ászokoljuk, mielőtt palackozzuk. A birtokközpontban fekvő présházból pazar kilátás nyílik a környékre, az alant elterülő Sárközre. Az épület az M6-osról már látszik, könnyen megközelíthető. Kóstoltatáskor 40 főt tudunk leültetni itt. A városközponttól 10 perc sétányira van egy másik tanyánk, amit most újítottunk fel és alakítottunk át kóstolóhelyiséggé. Rossz időben, téli időszakban itt szeretnénk fogadni a vendégeket, 30 főt tudunk itt leültetni. |
Étkezési lehetőség leírása: | A borkóstolóhoz sajttálat/hidegtálat biztosítunk, illetve megegyezés szerint pincepörköltet, halászlevet, stb. |
Szőlőfajták: |
|
Főbb borok: |
|
Beszélt nyelvek: |
|
Bankkártya elfogadás: |
|
Nyitvatartás: |
Csak bejelentkezéssel |