logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:


 

Kezdőoldal


 

Kedves Olvasó!

Üdvözlöm Önt a Tolnai Borvidék weboldalain! Bízom benne, hogy ezeken az oldalakon megfelelően érdekes és informatív olvasnivalókat talál majd a borvidékünkről, amely habár a legnagyobb területű borvidék a Pannon Borrégión belül, talán a legkevesebben ismerik. A borvidék ugyan csak tízéves hagyományokra tekint vissza, de a szőlőművelés borkészítés hagyománya a római korig mutat vissza.

A tolnai dombság szinte valamennyi része alkalmas a szőlőművelésre, ez látszik is, hiszen az utazó a főutak mentén is, ha pedig letér a mellékutakra, sokszor amíg a szem ellát, szőlőültetvényeket lát majd.

Szelíd lankák, kedves kis patakok és tavak, dombok által övezett, bájos kisfalvak és városkák, vendéglők és pincék, sőt pincefalvak, gazdag népi hagyományok, ételkülönlegességek, és természetesen a bor: a fűszeres, bársonyos, barátságos, beszélgetős borok várják az idelátogató vendégeket.

Ki nem hallott már a györkönyi pincefaluról, ahol háromszáznál is több présház áll a több utcában. Különleges látványt nyújt a hasonlókat nemigen ismerőknek. Szintén hasonló élmények érik a Duna parti Bölcskére érkezőt is a háromszáznyolcvan pince láttán. A dunaföldvári földbe vájt pincék a régmúltba való visszatekintésre késztetik az embert. Mindenképpen meg kell még említeni a paksi Sárgödör téri pincesort, a kölesdi, simontornyai szemet gyönyörködtető pincesorokat.

Az egész borvidék egy nagy pincefalu, ahol mindig megkínálják jóféle tolnai borral az oda érkezőt. Bízunk benne, hogy Önt is hamarosan vendégünkként üdvözölhetjük és koccinthatunk!

Egészségünkre!

Schmidt Győző
a Tolnai Borvidék elnöke

 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. április 24.

Idén tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tolnai Borvidéki Borverseny 2012. május 9-én szerdán 10 órától, a kölesdi Borok Házában. A verseny az eddig hagyományokhoz híven kerül megrendezésre. Az eredményhirdetés pedig május 11-én szintén Kölesden kerül megrendezésre.

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább