logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Posta Borház
Borász neve: Posta Péter, Posta Gergő
Borvidék: Szekszárdi borvidék
Irányítószám: 7100
Település: Szekszárd
Utca, házszám: Keselyűsi út 22.
Telefonszám: +36 30 946853
Fax: +36 74 414304
E-mail cím: info@postaborhaz.hu
Honlap: http://www.postaborhaz.hu
Megművelt terület: 14 ha
Kóstolósor ára: 3000 Ft
Kóstoló leírás:
Logó:

Kép:

Leírás:

Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztünk
kisebb – nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleinknek /az azóta
sajnos jórészt beépült/ Bakta-dűlőben volt kicsiny területük,
amelyet az államosításkor elvettek a családtól. 1970-es
évek elején azonban Nagyszüleinknek sikerült a Cinka
dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet,
a hozzá tartózó présházzal és pincével. Ezen a területen,
a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér
fajta /Olaszrizling/ volt a számottevő.  Az olaszrizling
hegemóniája egészen 1998-ig megmaradt, amikor is
Guroviczán  megvásároltunk egy 3,5 ha-os területet, melyen
már csak vörös fajták találhatóak. 2006-ban egy újabb 10 ha
bővítéssel alakult ki a ma birtok struktúra.

Ültetvényeink nagy részén vörösbort adó fajták találhatóak,
Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Kadarka, Pinot Noir,
Cabernet Sauvignon. A családi hagyományt folytatva nem
feledkeztünk meg a fehérborokról sem, az Olaszrizling
mellé a Sauvignon Blanc is felkerült.

Szőlőink 5 km-es körzetben találhatóak, legnagyobbrészt
hegytetőn.  A nyáron egyre gyakrabban túlmelegedő
katlanokkal szemben, a szellősebb kiegyenlítettebb
klímájú hegytetői területeket részesítjük előnyben.
Ez növényvédelmi, szőlészeti, borászati szempontból
egyaránt  kedvező. Szőlőművelésben a minimális
növényvédőszer felhasználásra törekszünk, az Agrár
Környezetgazdálkodási Program előírásait is teljesítjük.
Céljaink között szerepel a biodinamikus szőlőtermesztés
megvalósítása, melynek segítségével még jobban ki tudjuk
majd hangsúlyozni boraink egyediségét.

Borainkat hagyományos eljárásokkal, de a legmodernebb
technológiával készítjük, engedélyezett segédanyagok nélkül.
Az egészséges, nem túlterhelt tőkékről származó szőlő kézi
szüret, és válogatás után kerül feldolgozásra, majd
erjesztésre, fajélesztő felhasználása nélkül. Acéltartályos,
hűtött erjesztést követően borain 5hl-es illetve 20h-es
ászokhordókba kerülnek 1-1,5 évig fajtától és évjárattól
függően.  Célunk egyedi, kézműves borok készítése,
melynek érdekében technológiánkat folyamatosan
fejlesztjük, mind szőlőtermesztés, mind a borkészítés során.

Étkezési lehetőség leírása:

sajttál, sonka, kolbász

Szőlőfajták:
  • Olaszrizling
  • Sauvignon blanc
  • Cabernet franc
  • Cabernet sauvignon
  • Kadarka
  • Kékfrankos
  • Merlot
  • Pinot noir
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
  • Angol English
  • Magyar Magyar
Bankkártya elfogadás:
    Nincs
Nyitvatartás:
Csak bejelentkezéssel
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább