logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Remete-Bor
Borász neve: Vesztergombi József
Borvidék: Szekszárdi borvidék
Irányítószám: 7100
Település: Szekszárd
Utca, házszám: Rákóczi utca 75.
Telefonszám: +36 20 9351961
Fax: +36 74 316182
E-mail cím: veszti@tolna.net
Honlap: http://www.remetebor.hu
Megművelt terület: 10 ha
Kóstolósor ára: 5000 Ft - 15000 Ft
Kóstoló leírás: A kóstolókkal történt megbeszélés alapján történik a kóstolás
Logó:

Kép:
Leírás:

Rendhagyónak tűnhet, hogy sem a feleségem Ildikó, sem én tanult szakmámat tekintve nem vagyunk borászok, de még csak mezőgazdászok sem. Akkor tulajdonképpen mi adhat mégis alapot arra, hogy egy több mint 8 hektáros szőlő és borgazdaságot irányítsunk? A kérdés persze költői, mert aki közelebbről ismer bennünket, az tudja - legalábbis itt Szekszárdon – hogy a Vesztergombi család a városban a legrégebbiek közé tartozik. Az ősök mind apai, mind anyai ágon földdel, mezőgazdasággal, szőlővel foglalkoztak. Szőlővel, borral való bánást így ha akartam, ha nem, megtanultam (leginkább akartam, sőt ennek érdekében tanultam is).  A feleségem vezetékneve pedig mivel Schiller, kell, hogy szeresse a szőlőt és a bort. Így 1999-ben közösen indítottuk el a Remete Bort. A cég nevével is jelezve önálló utunkat.

Kedvenc borom a kadarka. Ez a szőlő illetve bor tette híressé Szekszárdot. Volt idő mikor kivágtuk. Nem felelt meg a szocialista gazdálkodás követelményeinek. Mára ismét többek számára kezd népszerűvé válni. Az örökölt és a vásárolt szőlőket újratelepítjük. Fajtaválasztékunkat olaszrizlinggel akarjuk bővíteni, jelezvén, hogy Szekszárdon a tüzes vörösborok mellett szép fehérborokat is lehet készíteni.

Nagy álmunk egy új feldolgozó lenne. A helye megvan. A felépítmény terve pedig a fejemben már sokszor egészen aprólékosan elkészült.
Most már csak a mienké a munka…

Étkezési lehetőség leírása:

Kóstolóhoz falatkák

Szőlőfajták:
 • Olaszrizling
 • Cabernet franc
 • Cabernet sauvignon
 • Kadarka
 • Kékfrankos
 • Merlot
 • Cserszegi fűszeres
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
 • Angol English
 • Magyar Magyar
Bankkártya elfogadás:
  Nincs
Nyitvatartás:
Csak bejelentkezéssel
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább