Szüreti csirkepaprikás fesztivál
Évek óta a Siklósi Vár Várkertje ad otthont a rendezvénynek, ahol a hagyományőrző gasztronómiai programok mellett szórakoztató koncertekkel, előadásokkal, egész napos gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény fővédnöke ezúttal a kézműves borokat készítő Riczu-Stier Pincészet.
Augusztus 31-én 14 órakor nyitják meg a Vár kapuit a látogatók előtt. Kora délután a helyi tánccsoportok és az énekkar mutatják meg tehetségüket. Lesznek továbbá a kézműves kiállítók mellett borkóstolók a Sauska Pincészet, Tiffán's Pincészet, Gere Attila Pincészete és Gere Tamás&Zsolt Pincészet részvételével, na és persze az elmaradhtatlan gasztronómiai finomságok.
A hivatalos megnyitó Dr. Marenics János polgármester beszédével, és az elmaradhatatlan ágyúdürgéssel veszi majd kezdetét. Majd újra a szórakozásé lesz a főszerep, hiszen helyi utcazenészek kápráztatják el a vendégsereget, és kezdetét veszi a közös főzés. Több mint kétszáz főzőhelyen hozzávetőlegesen 2500 ember készíti el csapatokban Magyarország egyik nemzeti ételét, a csirkepaprikást. A szüreti időszak idején fontos szerepet játszik ez a különlegesség a siklósi emberek életében, hiszen a hagyomány szerint ezt fogyasztották a megfáradt szüretelők a hosszú munka után.
Az estét a fiatalok nagy kedvence, a pécsi illetőségű hiphop és underground együttes, a Punnany Massif zárja.