Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Szüreti csirkepaprikás fesztivál


Szüreti csirkepaprikás fesztivál (2013) – Siklós
 
 
Idén 12. alkalommal rendezik meg augusztus 31-én Siklóson, a Siklósi Vár Várkertjében a Szüreti Csirkepaprikás Fesztivált. Már kora délután elkezdődnek az egész napos gyerekprogramok, a korhű játékok, borkóstolók, emellett pedig a helyi és környékbeli kézműves kiállítók is várják a látogatókat. Este Dáridó Lajcsival, R-GO és Punnany Massif gondoskodik a hangulatról.

Évek óta a Siklósi Vár Várkertje ad otthont a rendezvénynek, ahol a hagyományőrző gasztronómiai programok mellett szórakoztató koncertekkel, előadásokkal, egész napos gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény fővédnöke ezúttal a kézműves borokat készítő Riczu-Stier Pincészet.
 


Augusztus 31-én 14 órakor nyitják meg a Vár kapuit a látogatók előtt. Kora délután a helyi tánccsoportok és az énekkar mutatják meg tehetségüket. Lesznek továbbá a kézműves kiállítók mellett borkóstolók a Sauska Pincészet, Tiffán's Pincészet, Gere Attila Pincészete és Gere Tamás&Zsolt Pincészet részvételével, na és persze az elmaradhtatlan gasztronómiai finomságok. 

A hivatalos megnyitó Dr. Marenics János polgármester beszédével, és az elmaradhatatlan ágyúdürgéssel veszi majd kezdetét. Majd újra a szórakozásé lesz a főszerep, hiszen helyi utcazenészek kápráztatják el a vendégsereget, és kezdetét veszi a közös főzés. Több mint kétszáz főzőhelyen hozzávetőlegesen 2500 ember készíti el csapatokban Magyarország egyik nemzeti ételét, a csirkepaprikást. A szüreti időszak idején fontos szerepet játszik ez a különlegesség a siklósi emberek életében, hiszen a hagyomány szerint ezt fogyasztották a megfáradt szüretelők a hosszú munka után. 
 


Az estét a fiatalok nagy kedvence, a pécsi illetőségű hiphop és underground együttes, a Punnany Massif zárja. 

 

 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább