logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Halászléfőző verseny Dunaföldváron


 
 
Az első versenyt követően, 1999-ben az egész augusztus 20-i rendezvény szervezése az Önkormányzat kezébe került. Az akkori polgármester - Nagy Gáborné - , kérte föl Kiss Lajost és családját, hogy vegye át a halászléfőző verseny szervezését. Innentől kezdve folyamatosan emelkedett a résztvevők száma.
A Városi Művelődési Központ 4 évvel ezelőtt átvette a verseny szervezését, ami a népszerűségéből egy cseppet sem veszített. Remélhetőleg idén sem lesz ez másként.
Először 15-20 bográcsban rotyogott  hallé, de az átlag résztvevő szám mára már 35 körül van. A verseny története során a legmagasabb versenyzői létszám 47 volt. Vannak visszatérő vendégek, akik Székesfehérvárról, Mohácsról vagy Bátáról érkeznek. Természetesen a dunaföldváriak sem lógnak ki a sorból, hiszen akad, aki az összes versenyen részt vett.
 

 

Jönnek minden évben olyan társaságok is, akik 50-60 embert látnak vendégül: Kertbarát Klub, Máltai Szeretetszolgálat. A különböző méretű bográcsokban rengeteg hal rotyogott az évek során. A rekord mennyiség 500 kg hal volt, ennyit főztek meg egyetlen nap alatt a halételek szerelmesei.
 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább