logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Tolnai borvidék


A Tolnai borvidék a Pannon Borrégió legnagyobb, s az ország egyik legérintetlenebb borvidéke. A borvidék fiatal, bő tízéves hagyományokra tekint vissza, de a térség szőlőművelésének és borkészítésének gyökerei a római korig nyúlnak. Szelíd lankák, kedves kis patakok és tavak, dombok által övezett, bájos kisfalvak és városkák, vendéglők és pincék, sőt pincefalvak, gazdag népi hagyományok, ételkülönlegességek, és természetesen a bor: a fűszeres, bársonyos, barátságos, beszélgetős borok várják az idelátogatókat.
 
Ki nem hallott már a györkönyi pincefaluról, ahol háromszáznál is több présház áll a több utcában? Különleges látványt nyújt még a hasonlókat ismerőknek is. De ilyen élmények érik a Duna parti Bölcskére érkezőt is a háromszáznyolcvan pince láttán.
A dunaföldvári földbe vájt pincék a régmúltba való visszatekintésre késztetik az embert. De említhetjük még a paksi Sárgödör téri pincesort, a kölesdi, simontornyai szemet gyönyörködtető pincéket.

 

Az egész borvidék egy nagy, felfedezésre váró pincefalu, ahol mindig megkínálják jóféle tolnai borral a vendéget.

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább