logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Két keréken


Pécs a Mecsek miatt kiválóan alkalmas biciklis tereptúrákra is. Mindenki találhat magának megfelelőt. Példában egy könnyű túra van, de léteznek közepes és nehéz túrák is természetesen:
Könnyű túra: Mecsekitanya-Ófalu-Hosszútető-Mecsekitanya kb 23 km (1,5-2 óra)

A háztól a kék jelzésen jobbra indulunk (kelet felé). A Hessz-keresztnél áttérünk a zöld jelre, amely szép ereszkedés után bevisz Ófaluba. Az elágazásnál jobbra indulunk a piros jelen. A falu után a birkatelep végénél balra kanyarodunk a sárga jelre, amely egy meredek kaptató után egy kőkeresztnél balra fordul. Kb. egy kilométer után a szántó csücskében jobbra lefele kell kanyarodnunk (mint a sárga jel is) és legurulunk egy kisebb tanyához. Az út itt balra indul (és a jel is). Kb. 1 km után a jel jobbra elkanyarodik, de mi haladjunk tovább egyenesen a szélesebb úton, mely egy meredek erdei mászás után kiér egy földútra. Vigyázat, ha piros + jelzést látunk akkor balra kell fordulnunk, ha sima pirosat akkor jobbra. A piros + is csatlakozik a pirosba. A földút elvezet az ófalui bekötőúthoz. Itt elhagyjuk a jelzést, a műutat keresztezve a nagyfeszültségű vezeték alatt haladunk kb. 2 kilométert, és elérjük a tanya bekötő aszfaltútját (kék jelzés). Itt balra fordulunk, majd a sorompónál jobbra és nemsokára meg is érkeztünk.


Ha vége a túrának, akkor tökéletes program lehet a kikapcsolódásra a Pavlik Pince. A présház 1887-ben Pécsett, a Makár hegy déli lejtőjén, a Csoronika területén épült. Ezt alakították a mai kor igényeinek megfelelő, 50 fő befogadására alkalmas vendéglátóhellyé. A Pavlik Pince melletti szőlőültetvényen 5 féle fehérbort adó szőlőt termelnek: Pécsi cirfandli, Olaszrizling, Rajnai rizling, Chardonnay, Sauvignon blanc. A pincében egyéni vendégek és csoportok számára borkóstoltatást és igény esetén étkezést is biztosítják.


Forrás és további információ:
http://www.mecsekitanya.hu/turazas/kerekparturak
http://www.pecsmecsekiborut.hu/szolgaltatok/pavlik-pince/
 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább