logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pécsi borvidék


A Pécsi borvidék a Pannon Borrégió legkissebb borvidéke. Az egykor hatalmas, népszerű borvidék még kevésbé ismert Villány és Szekszárd árnyékában, de évezredes hagyományait követve lépett a megújulás útjára. Pedig amellett, hogy ma is rengeteg kistermelő készít bort, egyre több olyan pécsi bor és borászat  kerül be a köztudatba, akik helye minőségben és mennyiségben éppúgy a legjobbak között van.

Programokban is bővelkedik a borvidék. A város elhelyzkedése, kultúrális élete lehetővé teszi, hogy mindenki találjon magának megfelelő programot. A lenyíló fülecskékben talál ötleteket arra, hogy miket érdemes meglátogatni és csinálni a Pécsi borvidéken.

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább