Kereső


Pincészet kereső Agrármeteorológia

hírlevél


E-mail cím:


 

Kezdőoldal


Kedves Olvasó!
 
Isten hozta weboldalunkon! Heimann Zoltán vagyok, a Szekszárdi Borvidék elnöke. Üdvözlöm Önöket az egyik legdinamikusabb fejlődő, ám évszázados hagyományokra visszatekintő magyar borvidéken.

Szekszárd és borvidéke imponáló fejlődést produkált az utóbbi években. Jelentősen nőtt azoknak a pincészeteknek a száma, amelyek nemzetközi mércével mérve is versenyképes borokat palackoznak. A már régebb óta ismert borászatok többsége komoly beruházásokat eszközölt, megteremtve a még magasabb színvonalú működéshez szükséges technológiai hátteret, érlelő- és tárolókapacitást. Bár a bor minőségét nem befolyásolja, de turisztikai, és nem utolsósorban városképi szempontból sem elhanyagolható, hogy számos helyen építészetileg is igényes borházak, feldolgozók épültek.

A szekszárdi borok, elsősorban a vörösborok mára már nem csupán országszerte, de határainkon túl is ismertek és elismertek. Hazai és nemzetközi versenyeken aranyérmek, rangos elismerések tucatjait gyűjtik be a szekszárdi borászok, de talán még ennél is fontosabb a borkedvelők, borfogyasztók elismerő véleménye – ezt jelzi az idelátogató borturisták számának növekedése évről-évre.


Kérem, látogasson meg bennünket, járjon körbe, nézzen meg mindent, ismerkedjen velünk, kultúránkkal, nevezetességeinkkel, kapjon kedvet egy jó látogatásra, egy jó szekszárdi bor elfogyasztásához!

Egészségére!
 
Heimann Zoltán
a Szekszárdi Borvidék elnöke
 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2016. május 10.

SZEKSZÁRD koccint BUDAPESTTEL

tovább

2016. május 5.

Szekszárdi Nyitott Pincék

tovább

2016. április 18.

A Szekszárd Borvidéki Borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolója.

tovább