Pincészet kereső
Pincészet neve: | Hárs Családi Pincészet |
Borász neve: | Hárs Tibor |
Borvidék: | Pécsi borvidék |
Irányítószám: | 7753 |
Település: | Szajk |
Utca, házszám: | Pincesor 472. |
Telefonszám: | +36 20 9920288 |
Fax: | |
E-mail cím: | kapcsolat@harspinceszat.hu |
Honlap: | http://www.harspinceszet.hu/ |
Megművelt terület: | |
Kóstolósor ára: | |
Kóstoló leírás: | |
Logó: | |
Kép: |
|
Leírás: | A Hárs fivérek szajki biogazdasága mennyiségi és minőségi mutatóit tekintve is a Mohács–Bóly Fehérborút egyik legjelentősebb szőlészete, borászata. Tibor, a hegyközség elnöke és József, a borút első embere családi hagyományokra építve, a borvidék rómaiakig visszavezethető szőlőkultúrájának szellemiségét tisztelve, és környezettudatos gondolkodástól vezérelve működtetik birtokukat. Ezen a szubmediterrán éghajlatú vidéken, melyet Isten szőlészetre, borászatra teremtett szorgos svábok, sokácok, magyarok ápolják, illetve próbálják megújítani az emberemlékezet óta apáról fiúra szálló mesterséget. A gépész végzettségű testvérek precízen, nem kapkodva fejleszttették birodalmukat. A napjainkra tulajdonukban lévő 18 hektár szőlőt már ők telepítették. A piacképesebb világfajtákat a hagyományos fajták és hungarikumok követték, majd egyre több tőkén sötétkékben pompáztak a fürtök. Ezzel tán okafogyottá is vált a fehérborút elnevezés, hisz az itt nevelt vörösborokat még Villányban is főhajtás illeti. Hársék 15 féle borral évente húszezer palackot töltenek meg és nem bízzák a véletlenre pincészetük sorsát. Immár tizenöt esztendeje szigorúan ellenőrzött biogazdálkodást folytatnak: "Élőlényt nem bántunk. Tizenöt éve nem használunk rovarirtót, és ebben már több háztáji gazdaság követi példánkat. A jó talaj és éghajlati viszonyok mellett beérett szőlő a legjobb borász. Az a dolgunk, hogy a magunk fejlesztette korszerű technológia segítségével hagyjuk megvalósulni, borrá nevelődni a szőlőben lévő, egyes fajtákra jellemző értékeket.” A Hárs Pincészet borait megtalálja a Borkatalógusunkban és megrendelheti webáruházunkban. |
Étkezési lehetőség leírása: | |
Szőlőfajták: |
|
Főbb borok: |
|
Beszélt nyelvek: |
|
Bankkártya elfogadás: |
|
Nyitvatartás: |