logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Wassmann Pince
Borász neve: Ralf Wassmann
Borvidék: Villányi borvidék
Irányítószám: 7766
Település: Pécsdevecser
Utca, házszám: Fő u. 42.
Telefonszám: +36 72 377735
Fax:
E-mail cím:
Honlap:
Megművelt terület:
Kóstolósor ára:
Kóstoló leírás:
Logó:
Kép:

 

Leírás:
A heidelbergi Ralf Wassmann és Susann Hanauer egy borszakkönyvben (Hugh Johnson) olvasták, hogy Villány kitűnő adottságokkal rendelkező borvidék, majd miután láttak, szagoltak és kóstoltak, 1998-ban vettek itt házat, pincét és szőlőt. Az italtechnológiai szakmérnökként végzett Ralf kezdetben meglepve tapasztalta, hogy a bi-58 folyékony permetszert itt még használják a szőlő védelmére, ők ugyanis kezdettől fogva ökológiai gazdálkodásban gondolkodtak. 
 
E tekintetben egyébként – mindketten állítják – a borvidék nagyon sokat fejlődött, a legtöbben már a természettel harmóniában termesztik a szőlőt, annyiban ők mégis előbbre járnak, hogy 2006-os portugieserük volt az első villányi biobor. Pécsdevecseren laknak, ami a főúttól kieső, de meglepőenszép állapotban lévő, hangulatos sváb falu.
 
A Wassmann Pince borait megtalálja Borkatalógusunkban és megrendelheti webáruházunkban.
Étkezési lehetőség leírása:
Szőlőfajták:
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
Bankkártya elfogadás:
    Nincs adat
Nyitvatartás:
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább