logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Müller Pince
Borász neve: Müller János
Borvidék: Villányi borvidék
Irányítószám: 7773
Település: Villány
Utca, házszám: Hunyadi u. 42.
Telefonszám: +36 30 4513555
Fax:
E-mail cím:
Honlap:
Megművelt terület:
Kóstolósor ára:
Kóstoló leírás:
Logó:
Kép:

 

Leírás:
Müller János a kezdetek óta jelen van Villány minőségi borkészítésében, családi pincéjével mégis mert „kicsi maradni”. A Müller család (túlzás nélkül) évszázadok óta foglalkozott borkészítéssel, de a történelem viharait csak egy kis családi parcella élte túl, ami ma is a vállalkozás része. Müller János a borgazdasági kombinátban dolgozott, volt művezető, egyedüliként értett a korszerű feldolgozó gépsor kezeléséhez, ezért csoportvezetőként a borász szakmában találta magát.
 
Ahogy a korán ébredők közül sokan, 1991-ben vágott bele a családi borászat megindításába, ami komollyá akkor vált, amikor az abszolút kísérleti jelleggel elkészített saját 1991-es cabernet sauvignon vörösbora nagydíjat nyert a magántermelők versenyén. Ő ekkor határozta el, hogy a saját borkészítésnek is van jövője. 
 
A Müller Pince minőségben és kínálatban fokozatosan fejlődött, a turisták és borkedvelők körében hamar népszerű lett. Először csak a kiváló vörösborokkal (rozéval, portugieserrel, merlot-val, kékfrankossal és cabernet sauvignonnal), aztán a vendégfogadóval, a magánszállással. De ellentétben azokkal, akik szintén ez idő tájt tanulták a magánborászkodás tudományát, Müllerék ma is 1 hektár körüli területen termelnek, 10 ezer palackot meg nem haladó mennyiséget.
 
Müller János borait megtalálja Borkatalógusunkban és megrendelheti webáruházunkban.
Étkezési lehetőség leírása:
Szőlőfajták:
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
Bankkártya elfogadás:
    Nincs adat
Nyitvatartás:
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább