logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Horváth Pince
Borász neve: Horváth László
Borvidék: Tolnai borvidék
Irányítószám: 7444
Település: Hőgyész
Utca, házszám: n.a.
Telefonszám: +36 30 3292929
Fax:
E-mail cím:
Honlap:
Megművelt terület:
Kóstolósor ára:
Kóstoló leírás:
Logó:
Kép:

 

Leírás:

A pincészetnek két helyen van területe, Hőgyész mellett 12 hektár és Dúzsnál még 10 hektár. Elsősorban szőlőt értékesítenek, így van ez, amióta 1996-ban megvásárolták az első szőlőterületeket. Korábban csak szántóföldi növényekkel foglalkoztak Laci szülei, aztán az évek múlásával jött be a képbe a szőlő, aztán a gyümölcsösök.

 
A szántóföldi része nem is érdekelt annyira, ezért a pályaválasztásnál sokat vacilláltam a vendéglátás és a kertészeti között, de nem bántam meg, hogy a kertészet mellett döntöttem, ahol aztán a gyümölcs, a szőlő lett a fő csapásirány, szőlész–borász szakmérnökként végeztem – mesél Laci az indulásról. – A szőlőt elsősorban eladásra termeljük, mint a legtöbben Tolnában, de engem érdekelt, mit lehet kihozni a szőlőnkből borként és belevágtam. Édesapám csak akkor nyugodott meg, hogy jó ez az út, amikor az első önálló cabernet franc-omat megkóstolta. Azóta ezt a részét én vihetem.
 
Étkezési lehetőség leírása:
Szőlőfajták:
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
Bankkártya elfogadás:
    Nincs adat
Nyitvatartás:
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább