logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Planina Borház
Borász neve: Horváth Zoltán
Borvidék: Pécsi borvidék
Irányítószám: 7700
Település: Mohács
Utca, házszám: Felső Dunasor 14.
Telefonszám: +36 69 302450
Fax:
E-mail cím:
Honlap: http://www.duna-vendeghaz.hu
Megművelt terület:
Kóstolósor ára:
Kóstoló leírás:
Logó:
Kép:

 

Leírás:
A Duna határozza meg Mohács látképét, elvi szinten épp úgy, mint konkrét tárgyi valójában. A folyó mellett működtet vendégházat a mohácsi borász-közösség összekovácsolásán folyamatosan dolgozó fiatalember, Horváth Zoltán. Bölcsész-diplomát szerzett, majd évekig zenész volt a Vujicsics együttesben, dolgozott horvát nyelvi tolmácsként, de történetének egy pontján arra ébredt rá: Mohácson szeretne minél jobb vörösbort készíteni. 
 
Kézműves, családi borászatuk neve Planina Borház, és mikor a névre rákérdezünk, máris indul a multikulturális Mohács-környéki múltidézés sokácokkal, svábokkal, törökkel, magyarral. A Planina történetesen Mohács kitűnő adottságokkal rendelkező szőlőhegye (sokác nyelven), a sokácok pedig a Magyarországon – főleg a baranyai kisváros környékén – fellelhető horvátok egy népcsoportja.
 
Zoltán meséli, hogy bár a környéket elsősorban fehérboros vidéknek ismeri a borértő közönség, a régi összeírásokból kiderült, hogy a filoxéra-vész előtt 70–80%-ban Mohácson is – a közeli Villányhoz és Szekszárdhoz hasonlóan – kékszőlő fajtákat termesztettek. A mohácsi szőlőhegy termőhelyi adottságai – a rendkívül magas napsütéses órák száma, a kötött szerkezetű, kitűnő vízháztartású lösztalaj, a Duna hatása az időjárásra – mind arra utaltak, hogy érdemes a fehérbort adó fajták termesztése mellett minőségi rozé, siller és vörösborok készítésével is próbálkozni. 
 
A Planina Borház a térség egyik legstílusosabb címkecsaládjával egyedi hangulatú borokat készít, a friss Lárfa cuvée, a Jenyei kékfrankos vagy a Prím mind olyan felfedezések, amelyek miatt nekünk is Mohács kell.
 
A Planina Borház borait megtalálja Borkatalógusunkban és megrendelheti webáruházunkban.
 
Étkezési lehetőség leírása:
Szőlőfajták:
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
Bankkártya elfogadás:
    Nincs adat
Nyitvatartás:
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább