Pincészet kereső
Pincészet neve: | Lics Pincészet |
Borász neve: | Lics László, Kemecsei-Lics Judit |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Irányítószám: | 7173 |
Település: | Zomba |
Utca, házszám: | Zomba-Szentgálszőlőhegy |
Telefonszám: | +36 30 9005593 |
Fax: | |
E-mail cím: | szekszard@licspince.hu |
Honlap: | http://www.licspince.hu |
Megművelt terület: | 22 ha |
Kóstolósor ára: | 2200 Ft - 7000 Ft |
Kóstoló leírás: | Borkóstoló programokat jelenleg központi borászatunkban Budafokon tartunk csoportoknak. A pincesétát -az 1700m²-es több mint 300 éves történelmi pincében- az egyik pinceágban kialakított klimatizált kóstolóteremben borkóstolóval folytatjuk. Élőzene rendelhető. |
Logó: | |
Kép: | |
Leírás: | Családi vállalkozásunk kialakulásának folyamata mintegy harminc éves múltra tekint vissza. Kertészmérnök Lics házaspár a 80-as években szőlőket telepítettek, melynek bevételeit mindig újabb ültetvények létesítésébe később földvásárlásba fektették be. A területek egy része már az 1990-as években a Szekszárdi Borvidéken vannak. A szőlőtermelés méretei egy idő után indokolttá tették, hogy a család borászattal és értékesítéssel is kiegészítse tevékenységét. Ekkor megvásároltuk Zomba-Szentgálszőlőhegyen az egykori Komlossy birtokhoz tartozó magtárépületet és a hozzá tartozó, korábban iskolaként üzemelő lakóépületet. 2003-ban a magtárépületet eredeti arculatát megőrizve felújítottuk és korszerű szőlőfeldolgozót alakítottunk ki. A szüretet követően a szőlőt helyben dolgozzuk fel. A borok szakszerű gondoskodás mellett, szabályozott erjesztéssel készülnek, majd budafoki pincészetünkben érlelődnek hagyományos ászok vagy barrique hordókban ill. acéltartályokban, itt kerülnek palakozásra is. |
Étkezési lehetőség leírása: | zsíros deszka, sós süteménytál, fatál hideg sültekkel, sajttál, pörkölt, rétes |
Szőlőfajták: |
|
Főbb borok: |
|
Beszélt nyelvek: |
|
Bankkártya elfogadás: |
|
Nyitvatartás: |
Csak bejelentkezéssel |