logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Lics Pincészet
Borász neve: Lics László, Kemecsei-Lics Judit
Borvidék: Szekszárdi borvidék
Irányítószám: 7173
Település: Zomba
Utca, házszám: Zomba-Szentgálszőlőhegy
Telefonszám: +36 30 9005593
Fax:
E-mail cím: szekszard@licspince.hu
Honlap: http://www.licspince.hu
Megművelt terület: 22 ha
Kóstolósor ára: 2200 Ft - 7000 Ft
Kóstoló leírás: Borkóstoló programokat jelenleg központi borászatunkban Budafokon tartunk csoportoknak. A pincesétát -az 1700m²-es több mint 300 éves történelmi pincében- az egyik pinceágban kialakított klimatizált kóstolóteremben borkóstolóval folytatjuk. Élőzene rendelhető.
Logó:

Kép:

Leírás:

Családi vállalkozásunk kialakulásának folyamata mintegy harminc éves múltra tekint vissza.  Kertészmérnök Lics házaspár a 80-as években  szőlőket telepítettek, melynek bevételeit mindig újabb ültetvények létesítésébe később földvásárlásba fektették be. A területek egy része már az 1990-as években a Szekszárdi Borvidéken vannak. A szőlőtermelés méretei egy idő után indokolttá tették, hogy a család borászattal és értékesítéssel is kiegészítse tevékenységét. Ekkor megvásároltuk Zomba-Szentgálszőlőhegyen az egykori Komlossy birtokhoz tartozó magtárépületet és a hozzá tartozó, korábban iskolaként üzemelő lakóépületet. 2003-ban a magtárépületet eredeti arculatát megőrizve felújítottuk  és korszerű szőlőfeldolgozót alakítottunk ki. A szüretet követően a szőlőt helyben dolgozzuk fel. A borok szakszerű gondoskodás mellett, szabályozott erjesztéssel készülnek, majd budafoki pincészetünkben érlelődnek hagyományos ászok vagy barrique hordókban ill. acéltartályokban, itt kerülnek palakozásra is.

Étkezési lehetőség leírása:

 zsíros deszka, sós süteménytál, fatál hideg sültekkel, sajttál, pörkölt, rétes

Szőlőfajták:
  • Cabernet franc
  • Cabernet sauvignon
  • Kadarka
  • Kékfrankos
  • Merlot
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
  • Magyar Magyar
  • Német Deutsch
  • Angol English
Bankkártya elfogadás:
    Nincs
Nyitvatartás:
Csak bejelentkezéssel
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább