logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Neiner Családi Pince
Borász neve: Neiner János
Borvidék: Szekszárdi borvidék
Irányítószám: 7100
Település: Szekszárd
Utca, házszám: Bethlen Gábor u. 23/B, Őcsényi-hegy Hrsz.11244
Telefonszám: +36 20 9674116
Fax:
E-mail cím: info@neinerpince.hu
Honlap: http://www.neinerpince.hu
Megművelt terület: 3 ha
Kóstolósor ára: 2500 Ft
Kóstoló leírás: 6-8 fajta bor, különböző évjáratokból
Logó:

 

Kép:

Leírás:

A Neiner Pince egy kis kézműves családi borászat a szekszárdi történelmi borvidéken, ahol csaknem 300 éve foglalkozik borkészítéssel. A jelenleg három hektáros gazdaság "ékköve" Szekszárd szimbóluma, az a - mára a borvidékről is majdnem teljesen kiveszett - hagyományos, "bakművelésű" Kadarka szőlő, mely két kiváló dűlőben fekszik: Őcsényi-hegyen és Porkoláb-völgyben. A közel 80 éves Kadarka tőkék ajándéka egy gyümölcsös, fűszeres, karakteres, semmi máshoz nem hasonlító ízvilágú, tüzes bor.

A borászat fajtaösszetételében alapvetően a Kárpát-medencében honos szőlőkre helyezzük a hangsúlyt: Kadarka, Kékfrankos, Zweigelt és Olaszrizling van legnagyobb mennyiségben, a világfajták közül pedig a Merlot, Chardonnay és egy kevés Cabernet Sauvignon. Gyakorlatilag manufakturális módszerekkel dolgozunk, megőrizve az évszázadok során átadott hagyományos eljárásokat, miközben a mai kor vívmányaiból is használjuk a feltétlenül szükségeseket. Vörösborainkat 1,5-2 évig tölgyfahordóban ászokoljuk, mielőtt palackozzuk.

A birtokközpontban fekvő présházból pazar kilátás nyílik a környékre, az alant elterülő Sárközre. Az épület az M6-osról már látszik, könnyen megközelíthető. Kóstoltatáskor 40 főt tudunk leültetni itt. A városközponttól 10 perc sétányira van egy másik tanyánk, amit most újítottunk fel és alakítottunk át kóstolóhelyiséggé. Rossz időben, téli időszakban itt szeretnénk fogadni a vendégeket, 30 főt tudunk itt leültetni.

Étkezési lehetőség leírása:

A borkóstolóhoz sajttálat/hidegtálat biztosítunk, illetve megegyezés szerint pincepörköltet, halászlevet, stb.

Szőlőfajták:
 • Olaszrizling
 • Cabernet sauvignon
 • Kadarka
 • Kékfrankos
 • Merlot
 • Zweigelt
Főbb borok:
Beszélt nyelvek:
 • Angol English
 • Magyar Magyar
 • Német Deutsch
Bankkártya elfogadás:
  Nincs
Nyitvatartás:
Csak bejelentkezéssel
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább