logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Pincészet kereső


Pincészet neve: Matias Pince
Borász neve: Kiss Gábor
Borvidék: Pécsi borvidék
Irányítószám: 7773
Település: Villány
Utca, házszám: Baross Gábor utca 81.
Telefonszám: +36 30 8170295
Fax:
E-mail cím: bodor.lilla@matias.hu
Honlap: http://www.matias.hu/
Megművelt terület: 100 ha
Kóstolósor ára: 1000 Ft
Kóstoló leírás: Már 1000 forinttól biztosítunk 6 fajtából (fél deci/fajta) összeállított kóstolósort.
Logó:

Kép:

Leírás:

Matias Pince

Az Alexandra könyvesboltok és kiadó tulajdonosa, Matyi Dezső borszeretetének köszönhetően indította el a Matias borászat és bormárka felépítését. 
A legmagasabb színvonalat képviselve a legnagyobb pincészetekkel kívánja felvenni a versenyt. 
Filozófiája az a harmónia, melyet a könyv és a bor párosa alkot szépséget, örömet és kultúrát közvetítve felénk.  
Egy igazán finom bor és egy jó könyv élvezetének ötvözete felejthetetlen élményt nyújt. 
 
A Matias borászat és a szőlészet Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik.  
Gábor 10 éves pályafutása során méltán tett szert országos hírnévre. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. 
 
A Matias pincészet a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a természetes eljárások magas szintű művelését. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.  
Reduktív érlelésű boraink fehér, míg hordós érlelésű boraink fekete címkét kaptak. A reduktív érlelés és erjesztés célja, hogy minél hatékonyabban őrizzük meg a bor elsődleges gyümölcsös aromáit. A klasszikus hordós érlelésnek köszönhetően a bor egyedi ízvilágot kap, s eközben a terroir jellegzetességei is hangsúlyosakká válnak.  
A Matias pincészet több mint 100 ha szőlőterülettel rendelkezik, Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje.

Matias Cellar

It was the love of wine that led the owner of Alexandra Publishers and the bookstores, Dezső Matyi, to develop the Matias Cellar brand. 
 
By representing the highest standard, he wishes to challenge the best cellars. 
His philosophy is the harmony, created from the pairing of books and wine, imparting beauty, joy and culture to us all.  
The combination of enjoying a truly exquisite wine and a good book provides an unforgettable experience. 
 
The Matias Cellar and vineyard operates with the professional leadership of Gábor Kiss, a young winemaker from Villány.  
Gábor, during his 10 year career has gained justifiable national fame. Amongst others it is due to him that the approach of the Matias Cellar is more similar to the caring, considerate elaboration of a small family cellar despite its large size.   
 
The Matias Cellar has the latest technology enabling the highest standard of operation for the natural processes. Grapes are processed in the gentlest possible way, thus preserving the individual qualities of the varieties and providing an opportunity to demonstrate the characteristics of the terroir.  
   
Our wines made with reductive fermentation are given white labels, while those aged in barrels the corresponding black version. The purpose of reductive fermenting and bottle aging is to preserve the primary fruity aromas of the wine as effectively as possible. Thanks to the classic aging in barrels, the wine obtains a unique combination of aromas, with the characteristics of the terroir also becoming more prominent.  
   
The Matias Cellar has over 100 ha of vineyard in the Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony and Tokaj wine regions. An almost complete selection of Hungarian and world varieties are present amongst those grown.

 

Das Weingut Matias  


Der Eigentümer der Alexandra-Buchläden und des gleichnamigen Verlags, Dezső Matyi, begann von seiner Liebe zum Wein geleitet mit dem Aufbau des Weinguts und der Weinmarke Matias. 
Beide sollen dank höchsten Qualitätsansprüchen mit den größten Weingütern konkurrieren.  
Die Philosophie beruht auf der Harmonie von Buch und Wein – wobei diese Verbindung dem Menschen Schönheit, Freude und Kultur vermittelt.  
Der Genuss einer guten Lektüre bei einem wirklich feinen Wein beschert dem Kenner ein unvergessliches Erlebnis.  
 
Der Weinbau- und Weinherstellungsbetrieb Matias arbeitet unter der kompetenten Leitung des jungen Villányer Winzers Gábor Kiss.  
Gábor hat in den 10 Jahren seiner bisherigen Karriere zu Recht einen landesweiten guten Ruf erworben. Unter anderem ist ihm zu verdanken, dass die Philosophie des Weinguts Matias trotz der Größe des Betriebs mit der Sorgfalt und der Sachkunde kleiner Familienbetriebe zu vergleichen ist. 
 
Das Weingut Matias arbeitet mit modernster Technologie, die eine Anwendung natürlicher Verfahren auf höchstem Niveau ermöglicht. Die Weintrauben werden auf schonendste Weise verarbeitet, wodurch der spezielle Charakter der Sorten erhalten bleibt und die Besonderheiten des jeweiligen Terroires gezeigt werden können.  
Unsere reduktiv ausgebauten Weine werden mit weißen, die mit Fassgärung hergestellten mit schwarzen Etiketten versehen. Der reduktive Ausbau verfolgt das Ziel, die primären fruchtigen Aromen des Weins möglichst effektiv zu erhalten. Durch die klassische Fassgärung bekommt der Wein eine individuelle Geschmacksnote, wobei auch die Besonderheiten des Terroirs akzentuiert werden.  
Das Weingut Matias besitzt über 100 ha Weinanbauflächen in den Weingegenden Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony und Tokaj. Unter den angebauten Sorten ist beinahe das komplette Sortiment der ungarischen und Weltsorten vertreten.

Étkezési lehetőség leírása:

Meleg- és hidegkonyhás étkezési lehetőség is van.

Szőlőfajták:
  • Olaszrizling
  • Pinot blanc
  • Sauvignon blanc
  • Szürkebarát
  • Zöldveltelini
  • Cabernet franc
  • Cabernet sauvignon
  • Kadarka
  • Kékfrankos
  • Merlot
  • Portugieser
  • Zweigelt
  • Chardonnay
  • Cirfandli
  • Hárslevelű
Főbb borok:
  • barrique
  • egyszerű fajbor
  • jégbor
  • fehér
  • aszúbor
  • rozé
  • vörös
  • száraz
  • édes
Beszélt nyelvek:
  • Angol English
  • Magyar Magyar
  • Német Deutsch
Bankkártya elfogadás:
    Van
  • Visa
Nyitvatartás: Hétköznap: 12:00:00 - 21:00:00
Hétvégén: 11:00:00 - 22:00:00
« vissza

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább