Pincészet kereső
Pincészet neve: | Halmosi Pincészet |
Borász neve: | Halmosi József |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Irányítószám: | 7100 |
Település: | Szekszárd |
Utca, házszám: | Benczúr u. 12. |
Telefonszám: | +36 20 941363 |
Fax: | |
E-mail cím: | |
Honlap: | |
Megművelt terület: | |
Kóstolósor ára: | |
Kóstoló leírás: | |
Logó: | |
Kép: | |
Leírás: | Halmosiéknál több generáció óta része a család mindennapjainak a szőlő. Sok szekszárdi gyerekhez hasonlóan ő is már a szülőktől leshette el, hogyan érdemes a szőlőskertet megművelni, illetve bort készíteni. Aztán a szőlészkedés sohasem tűnt el az életéből, legtöbben mégis onnan ismerték meg helyben, hogy közel tizenöt évig működtette a városban népszerű gazdaboltját. Néhány éve aztán mindez sok lett, és Halmosi úgy döntött, a borkészítésre koncentrál. A szőlő igazi megszállottja ő, aki komolyan veszi, hogy a bor későbbi sorsa már a gyümölcsben eldől. A kadarka hálás, ha a hagyományokból mind a termesztésnél, mind a borkészítésnél a lehető legtöbbet tiszteletben tartva készítjük – magyarázta ottjártunkkor a Pécsi Borozónak. Hiába divatosak például a reduktív borok, a kadarka ezzel szembefordulva készül, tölgyfahordóban érik egy évet, csak utána kerül palackba, a piacra pedig csak akkor, ha már arra érdemes (a sürgetés kizárva). A kadarka a híres Baktai domboldallal azonos – délkeleti fekvésű – Őcsényi-hegyi szűlőből érkezik, ami Halmosi József szerint a kadarkának a borvidék egyik legkiválóbb termőhelye. Halmosi József borait megtalálja Borkatalógusunkban és megrendelheti webáruházunkban. |
Étkezési lehetőség leírása: | |
Szőlőfajták: |
|
Főbb borok: |
|
Beszélt nyelvek: |
|
Bankkártya elfogadás: |
|
Nyitvatartás: |