logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:Pécsi Borok


A Pécsi Borvidéken a közismert világfajták mellett számos különleges, ritka magyar szőlőfajta is megtalálható. A sajátos éghajlati adottságok, a terroir, az évszázadok tapasztalatával kiegészülő modern technológia jól beazonosítható borkülönlegességeket eredményez. Sok fajta terem az ültetvényeken, és sok fajta bor készül belőlük. Nagy és izgalmas világ ez, melynek megszeretéséhez rövid, megismeréséhez már jóval több idő kell.

A Pécsi Borvidéken kiemelkedően szép vörösborok készülnek. Igaz, egyes vélemények szerint a borvidék adottságai a fehérszőlőknek kedveznek inkább. Ma már a korábbi méreteihez képest jelentősen visszaszorultak a fehérszőlő ültetvények. Számos borász pincéjében találkozhatunk azonban különleges, csak a borvidékre jellemző borokkal. A cirfandlit egy ausztriai vidéket leszámítva már csak itt készítenek, édes, száraz kategóriában is különleges élményeket nyújthat ez a karakteres bor. Sokan foglalkoznak régi, már-már kihalt fajtákkal a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet génbankjának segítségével. De ajánlhatnánk a jó száz éve pezsgőalapnak telepített csomorikát is, az illatos, vékony testű bort, melyet a környéken (tévesen, népszokás után) juhfarknak is neveznek.

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2012. augusztus 7.

Szeretettel várjuk Önöket 2012. augusztus 10. és 12. között a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon!

tovább

2012. április 18.

A dél-dunántúli környezeti nevelésben és ökoturizmusban érintett szolgáltatókat fogja össze a régió teljes területéről a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

tovább

2012. április 17.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter felmérte és összegyűjtötte a tagjai körében az ökoturizmus és környezeti nevelés szempontjából példás gyakorlati tevékenységet. Az a klaszter célja, hogy a tagjaik által már alkalmazott „jó gyakorlatot” mások is megismerhessék, és tevékenységük során alkalmazzák.

tovább