Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Klaszter adatbázis

Szabó Zoltán Pincészet

Klaszter tag típusa: borászat
Borász neve: Szabó Zoltán
Borvidék: Pécsi borvidék
Irányítószám: 7624
Település: Pécs
Utca, házszám: Ferencesek u. 14.
Telefonszám: +36 20 3166391
E-mail cím: borozolee@freemail.hu
Honlap: http://www.facebook.com/pages/Szab%C3%B3-Pince/168780196514554
Pincelátogatás: Van
Férőhelyek száma: 20 fő
Boreladás: Van
Kóstoló leírás: Hosszúhetényben - Pécstől mindösszesen 15 kilométernyire - előzetes bejelentkezés alapján 20 főig bezárólag várom a borkedvelőket. Igény szerint házias hidegételekkel is szolgálhatok. Sűrű buszjárat van a faluba, napi szinten megfordulok a pincénél, itt vagy a 20 31-66-391-es telefonszámon bármikor megtalálható vagyok.
Leírás:

Amennyiben tudásom szerint a legjobbat teszem a szőlővel, nincs szükségem utólagos fazonigazításra a pincében. Igyekszem termőhelyhez, fajtához, évjárathoz mérten a legtöbbet kihozni, hogy a borban mindez tetten érhető is legyen. Még ennél is fontosabb, hogy a végeredmény finom legyen, fogyasztása élményt nyújtson.

Termőterület, fajták:
-Pécsi Ördögárok dűlő: chardonnay, cirfandli, rajnai rizling
-Pécsi Múrom dűlő: zöldveltelini
-Hosszúhetény, Kecskésgödre: 10 ősi Kárpát-medencei szőlőfajta
Jellemzően meszes alapkőzeten, barna erdőtalajon vannak a területeim, mind 250 méteres tengerszint feletti magasságon

Technológia:
Akad minden: hűthető-fűthető acéltartályok, kis és nagy ászokhordók, barrik, igény szerint, esetlegesen kombinálva használatukat

Szőlőfajták: Cirfandli, Rajnai rizling, Zöldveltelini, Chardonnay
Főbb borok: egyszerű fajbor, fehér, rozé, vörös, száraz, édes, cuvée
Kép:

Hírlevél