Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Klaszter adatbázis

Németh János Pincészet

Klaszter tag típusa: borászat
Borász neve: Németh János
Borvidék: Szekszárdi borvidék
Irányítószám: 7100
Település: Szekszárd
Utca, házszám: Ivánvölgy hrsz. 9679
Telefonszám: +36 20 5168457
E-mail cím: nemeth.janos@njp.hu
Honlap: http://njp.hu/
Megművelt terület: 6,5 ha
Pincelátogatás: Van
Leírás:

Németh Janó szekszárdi szőlőiben jól megférnek egymás mellett az átoltott új Kadarka tőkék, és az újonnan telepített Cabernet franc oltványok. A tradíciók és a modern elgondolás közötti harmónia lépten-nyomon visszaköszön Németh Janónál, elég csak a családi, 1825-ös építésű, iván-völgyi présházat megnézni. A felújított, külsőleg a hagyományos szekszárdi pincék sorába illeszkedő, néhány éve kibővült ikerházakat a felszín alatt pincejárat köti össze, és a falak egy modern feldolgozót rejtenek.

A családi borászatot feleségével irányítják, Gabi végzi az adminisztratív és marketing tevékenységet, Janóé a szőlő és a bor készítés. „A sok munka, szaktudás nem elég egy szekszárdi pincészet sikeréhez. Kellenek a kiemelkedő évjáratok és az ezekből merített tapasztalatok.” – vallja Janó. Borai jellegzetesek, és talán még a szekszárdi borok között is jól felismerhetőek, és tudatosan kerül beléjük a „borvidék”.

Szőlőfajták: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kadarka , Kékfrankos, Merlot, Syrah
Főbb borok: barrique, cuvée, egyszerű fajbor, rozé, vörös, száraz
Logó:

Kép:

Hírlevél