Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Klaszter adatbázis

Vitis Pince

Klaszter tag típusa: borászat
Borász neve: Schmidt Győző
Borvidék: Tolnai borvidék
Irányítószám: 7150
Település: Bonyhád
Utca, házszám: Bartók Béla utca
Telefonszám: +36 20 9362581
Fax: +36 74 450424
E-mail cím: vitispince@gmail.com
GPS koordináta : 46.29376 - 18.54865
Megművelt terület: 57 ha
Pincelátogatás: Van
Férőhelyek száma: 20 fő
Boreladás: Van
Kóstolósor ára: 1 000 Ft - 1 500 Ft
Kóstoló leírás: 4-6 bor a pince boraiból a vendégek igényei alapján összeválogatva.
Szőlőfajták: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Chardonnay, Királyleányka, Kékfrankos, Merlot, Pinot blanc, Pinot noir, Sauvignon blanc, Zöldveltelini
Főbb borok: barrique, cuvée, egyszerű fajbor, fehér, rozé, vörös, száraz
Nyitvatartás: Csak bejelentkezéssel

Hírlevél