Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Klaszter adatbázis

Szekszárd Borvidék Nonprofit Közhasznú Kft.

Klaszter tag típusa: szervezet
Kapcsolattartó neve: Herrné Szabadi Judit
Borvidék: Szekszárdi borvidék
Irányítószám: 7100
Település: Szekszárd
Utca, házszám: Táncsics utca 3.
Telefonszám: +36 74 673709
E-mail cím: szekszardborvidek@tolna.net
Honlap: http://szekszardibor.com
GPS koordináta : 46.351654 - 18.700102
Borturisztikai kötödés: Borturisztikai rendezvények szervezése a szekszárdi borvidéken és az ország egész területén a szekszárdi bor minél szélesebb körű népszerűsítése érdekében.
Leírás:

A Szekszárd Borvidék Kht. 2003. szeptember 3-án került bejegyzésre. Alapító tagjai között található 18 borászat – köztük a legismertebb szekszárdi borászatok – Szekszárd Megyei Jogú Város önkormányzata, Szekszárd MJV és Városkörnyéki Önkormányzatok területfejlesztési Társulása, valamint a Tolna Megyei Vállakozásfejlesztési Alapítvány. A társaság fő célja  a Szekszárd térségi és régiós borászathoz kapcsolódó tevékenységek és szervezetek koordinációja, integráció megteremtése, valamint a borkultúra fejlesztése és népszerűsítése.

Ennek érdekében a közösségi marketing jellegű akciók kerülnek a tevékenység központjába: rendezvények, marketing-kommunikáció, az egységes arculatot elősegítő fejlesztések, az egyéni pincék törekvéseinek összefogása, koordinálása.

A hosszú éveken át tartó promóciós munka (piaci kapcsolatok építése, kiállításokon közösségi standok működtetése, tanulmányok készítése, célzott promóciós akciók, kiadványok és egyéb kommunikációs anyagok) új elemmel bővült. Az utóbbi években figyelmet fordított a Kht. a különféle helyi, regionális, országos és nemzetközi rendezvényeken a megjelenésre.

Szekszárd MJV vezetése három évvel ezelőtt a Szüreti Napok rendezésének jogát a Babits M. Művelődési Háznak adta (kult. programok), és társrendezőként a Szekszárd Borvidék Kht-t Borturizmus) jelölte meg.
Rendezvények szervezésében, borvidékek közötti kommunikációban már évek óta sikeresen együttműködik a Pannon Borrégió Egyesülettel, szem előtt tartva azt a célt, hogy a borrégiót alkotó borvidékek a piacon egységes arculattal, összehangolt célokkal jelenhessenek meg.

2009-ben törvényi előírások és jogszabályi változások miatt a közhasznú társaságoknak át kellett alakulniuk nonprofit kft-vé, ezért 2009. augusztusa óta Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. néven működik tovább további 10 új tag támogatásával.

 

Logó:

Hírlevél