Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Klaszter adatbázis

Kovács-Harmat Pincészet

Klaszter tag típusa: borászat
Borász neve: Kovács László
Borvidék: Pécsi borvidék
Irányítószám: 7761
Település: Kozármisleny
Utca, házszám: Nárcisz u. 8.
Telefonszám: +36 72 370663
Fax: +36 72 370663
E-mail cím: info@kovacsharmat.hu
Honlap: http://kovacsharmat.hu
GPS koordináta : 45.99809 - 18.50341
Megművelt terület: 3 ha
Pincelátogatás: Van
Férőhelyek száma: 30 fő
Boreladás: Van
Kóstolósor ára: 900 Ft - 1 800 Ft
Kóstoló leírás: 3 bortól - 7 borig (vendég igény alapján 12 borból válogatva)
Leírás:

Magyarország legdélebbi borvidékein működő családi gazdaság, mely az aranyat érő napsütésből a legtöbbet kapja, és ezzel hálálja meg boraiban a természet adta lehetőségeket. A pincészet szőlő területei a rendkívül jó természeti adottságokkal rendelkező Versend és Villány dombos lankáin található. A család 2,5 hektár szőlő területet művel, melyet folyamatosan növel új telepítésű szőlő területekkel. Mint hazánk legmelegebb, szubmediterrán éghajlatú borvidékein termelt borok illatban, zamatban gazdag borok jellemzik.

Szőlőfajták: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Chardonnay, Juhfark, Merlot, Olaszrizling , Ottonel muskotály, Pinot noir, Portugieser, Zweigelt
Főbb borok: barrique, cuvée, egyszerű fajbor, fehér, rozé, vörös, félédes, félszáraz, száraz
Nyitvatartás: Csak bejelentkezéssel
Logó:

Kép:

Hírlevél