Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Klaszter adatbázis

Hárs Pincészet Kft.

Klaszter tag típusa: borászat
Borász neve: Hárs Tibor és Hárs József
Borvidék: Pécsi borvidék
Irányítószám: 7753
Település: Szajk
Utca, házszám: Pincesor 472.
Telefonszám: +36 20 9920288
E-mail cím: kapcsolat@harspinceszet.hu
Honlap: http://harspinceszet.hu
GPS koordináta : 45.997498 - 18.532745
Megművelt terület: 20 ha
Pincelátogatás: Van
Boreladás: Van
Kóstolósor ára: 1 000 Ft
Kóstoló leírás: Ajánlott, vagy tetszés szerint kiválasztott 6 bor bemutatása és kóstolása 1 óra időtartamban.
Leírás:

A Villányi borvidék mellett fekvő szajki szőlőhegyen környezettudatos gondolkodástól vezérelve folytatunk biotermesztést, biobor és biomust készítést a BioKontroll Hungária ellenőrzésével a termeléstől a feldolgozásig már 15 esztendeje. Húsz hektáros területünkön számos kiváló eredménnyel büszkélkedő 18 fajta borunk hűtött erjesztésű reduktív eljárással készül, melyeket palackos, bag-in-box és hordós tételekben értékesítünk.

Szőlőfajták: Bianca, Cabernet sauvignon, Chardonnay, Cirfandli, Cserszegi fűszeres, Hárslevelű , Juhfark, Királyleányka, Merlot, Olaszrizling , Ottonel muskotály, Portugieser, Sauvignon blanc, Szürkebarát, Zöldveltelini
Főbb borok: barrique, cuvée, egyszerű fajbor, fehér, rozé, vörös, édes, félédes, félszáraz, száraz
Nyitvatartás: Csak bejelentkezéssel
Logó:

Kép:

Hírlevél