Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Klaszter adatbázis

Mohács-Bóly Térségi Fehérborút

Klaszter tag típusa: szervezet
Kapcsolattartó neve: Weninger Eszter
Borvidék: Pécsi borvidék
Irányítószám: 7754
Település: Bóly
Utca, házszám: Erzsébet tér 1.
Telefonszám: +36 69 368100
Fax: +36 69 368100
E-mail cím: feherborut@boly.hu
GPS koordináta : 45.969398 - 18.5154
Taglista: Eberhardt György, Győri József, Harnisfőger József, Hegyközség Szederkény, Hoffmann Jánosné, Horváth Zoltán, Planina borház Hergenrőder János, Kolping Egyesület, Kovács László, Környei Béla, Kovács János (Kovi-Bor Bt.), Kúcs Gyula, Linden Kft. (Hárs Tibor), Ludvig Gábor, Lutz Tibor, Madarász Józsefné, Magyar-Német Baráti Kör, Makkos Lajos, Markovics György, Máy András, Mohácsi Halászcsárda (Rózsa József), Neuperger BalázsPánczél Tibor, Rothné Mészáros Ágnes, Rott Ferenc, Sombereki Művelődési Ház. Szabó Team - horses Bt., Szabó Dezső, Szekeres Károly, Szabó Sándor és Szabó Sándorné, Vaskapu Kastély Kft., Veli Aga Vendéglő (Havasi és Társa), Volk Gábor, Wahler János, Wezán Ottó, Werner Józsefné, Witzl János, Zsifkovics Józsefné Önkormányzatok: Babarc, Dunaszekcső, Görcsönydoboka, Hásságy, Kölked, Liptód, Majs, Máriakéménd, Olasz, Nagynyárád, Szajk, Szederkény, Versend, Bóly, Mohács
Tevékenység / szolgáltatás: Tájékoztatás a Mohács-Bóly Térségi Fehérborút borászatairól, pincészeteiről. Kiadványok készítése és terjesztése. Kapcsolattartás a Borút borászaival.
Leírás:

A Mohács-Bóly Fehérborút Magyarország déli részén, a Pécsi borvidéken található, Hásságy, Bóly és Dunaszekcső térségében. Szubmediterrán klímájával a vidék egyike Magyarország legmelegebb borvidékeinek, az itt termett borok ízben, zamatban gazdag, kiváló fehérborok. A bortermelésnek itt évszázados hagyományai vannak. A legjellemzőbb fajták az olaszrizling, a juhfark (a vidék különleges fajtája), a chardonnay, a tramini, a sauvignon blanc. A borkóstoló pincék, a kényelmes szálláshelyek és a látnivalók sok látogatót vonzanak a Fehérborúton.

Nyitvatartás: Csak bejelentkezéssel
Logó:

Hírlevél