Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Hírek

CEWI PÉCS - alapozó tanfolyam magyarul és angolul

2011. március 3.

A kurzus betekintést nyújt a borok világába, mely során az érdeklődők elméleti képzés mellett a WSET rendszerén alapuló vezetett borkóstolásokon keresztül szerezhetnek alapvető ismereteket.


A kurzus tematikája:
Kóstolási alapismeretek; A világ fő szőlőfajtái, Magyarország fő szőlőfajtái; Étel-Ital párosítás; Alapvető borstílusok – azaz hogyan válasszon bort polcról, étteremben; Magyarország fő borvidékei

További részletek:

A tanfolyam reggel 9:00 órától délután 16:00 óráig tart. (1 órás ebédszünettel)
A kurzus időpontja: 2011. április 16., szombat
Kóstolt borok száma: 10-12
A tanfolyamot sikeresen elvégzett hallgatók CEWI által kiállított oklevelet kapnak.
Ára: 25.000 Ft helyett kedvezményes ár: 16,000 Ft
Jelentkezés: info@pannonborklaszter.hu vagy 30/920-50-83

CEWI PÉCS THE BASICS

in the Pannonian Center for Wine Tourism

This course in English offers a look into the world of wines, examining both the theoretical basics and the WSET Systematic Approach to Tasting.
Entry Requirements: None
Wine Tasting: Introduction to the WSET Systematic Approach to Tasting
Grape Varieties: Learn about the characteristics and styles of wines produced from the main grape varieties, including a discussion of the Hungarian main grape varieties
Food and Wine Matching: A practical guide to the key considerations when matching food and wine successfully at home and while dining-out
Wine Regions: An introduction to Hungary’s wine regions
Certificate: All students who pass will be issued a CEWI Certificate suitable for framing
Date: Sunday, 17th April 2011, from 9 AM to 4 PM
Fee: 25,000 HUF
Register NOW to receive the discounted rate of 16,000 HUF.
Registration: info@pannonborklaszter.hu or 30/920-50-83



<< vissza

Hírlevél