Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Hírek

Pannon Borklub: Hetényi János Pincészete

2011. február 14.

A Pannon Borklub 2011-es első borvacsorája február 23-án, szerdán 19 órától.


Az esten a mecseknádasdi Hetényi János Pincészete lesz a vendégünk, akik a Szekszárdi borvidékről származó boraikkal mutatkoznak be. A Corso Hotel Pécs**** Bistro 48 éttermében Both Zsolt séf állította össze a borvacsora ételsorát.

Menü

  • Napon szárított paradicsom sült feta sajttal / Szekszárdi Cserszegi Fűszeres 2010
  • Füstölt lazac tormás-snidlinges tejszínnel, kapri mártással / Szekszárdi Chardonnay 2010
  • Vargánya erőleves / Szekszárdi Cabernet Sauvignon Rosé 2010
  • Zöldséges marhafalatok üvegtésztával / Szekszárdi Kadarka 2008
  • Konfitált sertés karaj paprikás polentával, cukkíni halommal, lilahagyma lekvárral, bazsalikommártással / Szekszárdi Merlot 2009
  • Earl Grey szelet Grand Marnier-s narancs raguval / János Áldás

A borvacsora részvételi díja: 5900 Ft/fő.
A Pannon Borklub borvacsorájára 2011. február 20-ig várjuk az asztalfoglalásokat a következő elérhetőségeken: ddbklaszter@gmail.com, vagy 30/920-50-83.



<< vissza

Hírlevél