Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Hírek

Pannon Borklub: TOP25

2010. december 17.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Hotel Corso együttműködésében jött létre a Pannon Borklub, melynek első rendezvénye október 20-án zajlott a Hotel Corso Bistro 48 nevű éttermében.


A Pannon Borrégió TOP 25-ös sorából a bor-klaszter tagjainak kiválasztott boraihoz (Hetényi János Szekszárdi Kadarka 2008 és Szekszárdi Kékfrankos 2009, Danubiana Tolnai Chardonnay 2009, Szeleshát Szekszárdi Nomád Merlot 2007, Wekler Pécsi Cupido’s Ice Wine 2009) a bisztró séfje, Both Zsolt készített ételsort. Az első rendezvényen mintegy negyvenen vettek részt.

A Pannon Borklub következő rendezvényére 2010. november 16-án, kedden 19 órától kerül sor, amikor a pécsi Matias Pincészet mutatkozik be. A Matias-borokhoz a győri Matias étterem séfjei állították össze a menüsort. A részletes menü a pecsiborozo.hu oldalon található. A borvacsora részvételi díja 4900 Ft/fő, előzetes jelentkezés a ddbklaszter@gmail.com e-mail címen vagy a 30/920-50-83 telefonszámon lehetsége



<< vissza

Hírlevél