Hírek
Pannon Borklub: Matias Borvacsora
2010. december 17.
A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Corso Hotel Pécs**** alapította Pannon Borklub első rendezvénye zajlott október 20-án a szálloda Bistro 48 nevű éttermében.
Az étteremben a megalakulás ünnepélyes ízén túl a vendégek a régió TOP 25-ös sorából a klaszter tagjainak kiválasztott boraiba és a bisztró séfje, Both Zsolt által megálmodott ételsorba kóstolhattak bele.A mintegy negyven érdeklődő részvételével lezajlott bemutatkozó estnek folytatása is volt, hiszen november 16-án a pécsi Matias Pincészet borsora mutatkozott be, amelyekhez a győri Matias étterem fiatal séfje, Turcsán Tamás komponált ételsort.
A Matias-borvacsorán Kiss Gábor, a pincészet főborásza mutatta be a tételeket a közel ötven vendégnek, összesen hét bor került most reflektorfénybe a Matias-borok széles választékából, elsősorban a pécsi tételekre helyeződött a hangsúly. A hét fogás, hét bor egy igazi, egész estés élmény volt, hiszen szinte minden fogásnál összejött az az együtthatás, amikor együtt az étel és a bor is többet nyújt, mint külön-külön. A borvacsorának valahol itt lenne a lényege. Azt megint érdemes kiemelnünk, hogy a pécsi boroknak – legyen az zöldveltelini, zweigelt vagy éppen hárslevelű jégbor) általánosságban is jót tesznek az ilyen rendezvények, hiszen a Matias-márkanéven túl a borvidék imázsa is erősödik.
A kreatív novemberi borvacsorának már szervezés alatt áll a folytatása is, hiszen decemberben sem marad el a Pannon Borklub. A Bistro 48-ban ez alkalommal abszolút rendhagyó rendezvényt hozunk tető alá, hiszen főszerepben a forralt bor lesz, amelyet népes rokonsága is bemutatkozik, a glühweintól a gloggig. És ami még nagyobb kihívás: mindezek mellé ételeket is párosítunk Both Zsolt séf segítségével. December 15-én érdemes lesz a Pannon Borklubbal tartani.
<< vissza