Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Hírek

Pannon Borklub: Matias Borvacsora

2010. december 17.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Corso Hotel Pécs**** alapította Pannon Borklub első rendezvénye zajlott október 20-án a szálloda Bistro 48 nevű éttermében.


Az étteremben a megalakulás ünnepélyes ízén túl a vendégek a régió TOP 25-ös sorából a klaszter tagjainak kiválasztott boraiba és a bisztró séfje, Both Zsolt által megálmodott ételsorba kóstolhattak bele.A mintegy negyven érdeklődő részvételével lezajlott bemutatkozó estnek folytatása is volt, hiszen november 16-án a pécsi Matias Pincészet borsora mutatkozott be, amelyekhez a győri Matias étterem fiatal séfje, Turcsán Tamás komponált ételsort.

A Matias-borvacsorán Kiss Gábor, a pincészet főborásza mutatta be a tételeket a közel ötven vendégnek, összesen hét bor került most reflektorfénybe a Matias-borok széles választékából, elsősorban a pécsi tételekre helyeződött a hangsúly. A hét fogás, hét bor egy igazi, egész estés élmény volt, hiszen szinte minden fogásnál összejött az az együtthatás, amikor együtt az étel és a bor is többet nyújt, mint külön-külön. A borvacsorának valahol itt lenne a lényege. Azt megint érdemes kiemelnünk, hogy a pécsi boroknak – legyen az zöldveltelini, zweigelt vagy éppen hárslevelű jégbor) általánosságban is jót tesznek az ilyen rendezvények, hiszen a Matias-márkanéven túl a borvidék imázsa is erősödik.

A kreatív novemberi borvacsorának már szervezés alatt áll a folytatása is, hiszen decemberben sem marad el a Pannon Borklub. A Bistro 48-ban ez alkalommal abszolút rendhagyó rendezvényt hozunk tető alá, hiszen főszerepben a forralt bor lesz, amelyet népes rokonsága is bemutatkozik, a glühweintól a gloggig. És ami még nagyobb kihívás: mindezek mellé ételeket is párosítunk Both Zsolt séf segítségével. December 15-én érdemes lesz a Pannon Borklubbal tartani.



<< vissza

Hírlevél