Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Hírek

Borvacsora a villányi Matias Borozóban

2011. november 22.  | Frissítve: 2011. november 22.

Hoffer Zsuzska koncertjével kísért borvacsorát rendeznek november 26-án a villányi Matias Borozóban.


Az este hat órakor kezdődő est házigazdája Kiss Gábor főborász lesz, az ételeket a győri Matias Étterem executive chef-je, Turcsán Tamás készíti. 

Menü és borsor

Köszöntő ital – Pécsi Zweigelt Rozé 2010
Amuse-bouche
Hajdinapalacsinta tarisznyarákkal, mesclunnal és meleg almaborecet-dresszinggel
Pécsi Sauvignon Blanc 2010

Előétel
Panzanella roston sült tonhallal és vízitormával
Badacsonyi Idill 2009

Leves
Római köményes fehérbabkrémleves citromfűvel, korianderrel és tempurában sült padlizsánnal
Pécsi Románc 2009

Meleg előétel
Sütőtökrizottó chorizo kolbásszal és céklahabbal
Szekszárdi Kadarka 2009

Főétel
Sous vide-ált kacsamell tapenádkéregben, lilaburgonya-pürével és kumquatmártással
Pécsi Zweigelt 2008

Desszert
Meleg birsalmapite és erdei gyümölcsök tokajisabayonnal
Villányi Monda 2008

Részvételi díj: 10 000 Ft/fő
Helyszín: Matias Borozó,
7773 Villány, Baross Gábor út 81.
Pécs–Villány–Pécs útvonalra kisbuszt indítanak 1000 Ft/fő áron.
Előzetes busz- és asztalfoglalás szükséges az info@matias.hu e-mail címen.
Jelentkezési határidő: 2011. november 23.



<< vissza

Hírlevél