Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Bordalfesztivál


 
 
Bor és dal minden kultúrában együtt jár, de “bordala” csak a magyarnak van – vélhetnénk.
Nos, már a fesztiválok eddigi történetéből is kiderült: páratlanul gazdag az a zenei kincs, amelyet a szőlő s a bor ihletett korokon, kultúrákon és földrészeken keresztül.
Ez a felismerés, valamint a tény, hogy a férfikari éneklés világszerte bátorításra szorul, késztette a nemzetközi kórusversenyeken díjnyertes Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikart, hogy 1993 óta évente Pécsre és Baranyába invitálja Európa és a világ férfikarait, vokálegyütteseit, népzenei előadóit.
 


A Bordalfesztivál 1993 óta többezer férfi énekest  kalauzolt el a bordalok és a kitűnő magyar borok világába, de a rétsztvevők mellett a lelkes közönség is évről évre hozzájárul a fesztivál feledhetetlen és egyedi hangulatához.
 
 

 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább