Kereső


Pincészet kereső Agrármeteorológia

hírlevél


E-mail cím:

Szekszárdi Szent László napok


Szekszárdi Szent László napok

 
Szekszárdon a Szent László Napok a város védőszentjét ünneplő fesztivál, amely programsorozata középkori hagyományokat idéz fel. A Szent László király tiszteletére rendezett vigadalmon izgalmas eseményeknek lehetnek szemtanúi a résztvevők. Egész Szekszárd középkori hangulatban.
Egyfajta időutazásban lehet részük, amely út során lovagok küzdenek egymással Adelheid királyné kegyeiért, és láthatják a legszebb udvarhölgyeket. Komédiások és mutatványosok forgatagában mulatságos a vásári hangulat, ahol csodás, díszes portékák közül lehet válogatni. A dallamos muzsika közepette jól esik a jó bor és a finom sült. A szervezők a középkor hangulatában felvonulással, vásárral, lovagrendi bemutatókkal, boros és másgasztronómiai programokkal várják a látogatókat. A Szent László Napok ünnepének keretein belül a Béla téren kerül megrendezésre a Szekszárdi Pörkölt és Bor Ünnepe, ahol számtalan bográcsban főzik az illatos, ínycsiklandó étket, amihez vörösbor és cigánymuzsika is dukál.
A többnapos ünnep további kísérő rendezvényei a Múzeumok Éjszakája, a Filmfesztivál, azIrodalmi Zsongás és a Szent László Konferencia és Kiállítás.
 
Szent László Napi hangulatidéző
 
- Íjászat, célbalövés, korabeli fegyverek kipróbálása
- Kézműveskedés, korabeli népijátékok készítése és játszása
- Kézműves vásár és kiállítás
- Falatozók, sütödék, pecsenyések
- Borozgatás, borkóstolás a Borkútnál
- A Szekszárdi dombság pincéinek nyitott pincenapjai
 

 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább