Kereső


Pincészet kereső Agrármeteorológia

hírlevél


E-mail cím:

Löszszurdik


 
 
Szekszárd városa méltán büszke a kiváló boraira, kulturális életére és hagyományaira, de természeti adottságai is sok látnivalót kínálnak.
Ezúttal egy rendhagyó túrára invitáljuk Önöket a hűvös és vadregényes lösz szurdokok – vagy, ahogy a helybéliek hívják „szurdikok” - világába. Nincs még egy olyan város Magyarországon, melynek belterületén ennyi löszbe vájt szurdik, fal vagy mélyút lenne megtalálható.
 
 
Két felfedezésre váró útvonalat kínálunk a túrázóknak, mégpedig egy 3,1 km-es, illetve egy 6,1 km-es tanösvényt, de a 2 útvonal akár össze is köthető. A túra útvonala a löszbe vájt egykori barlanglakások, hagyományos és modern művelésű szőlőterületek mellett vezet, ahol időnként csodálatos panoráma fogadja az idelátogatót. A tanösvények egyben részei a geocaching hálózatnak és reményeink szerint a későbbiekben további érdekes szakaszokkal is bővülhetnek.
Kellemes barangolást és geoláda keresést kívánunk!
 

 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább