Kereső


Pincészet kereső Agrármeteorológia

hírlevél


E-mail cím:

Kadarkatúra


2011 óta rendezik meg minden évben az Iván-völgyi kadarkatúrát. A júniusban megrendezett túrán 10 borászat borait lehet kóstolni 2-2 pohárral és 2013-ban az ország legjobb kávézója is csatlakozott a túrához egy kezdő és egy túrazáró kávéval. A kadarka mellett a két pohár borból a borászatok egy fuxlit, rosét vagy sillert vagy fehérbort kínálnak.
A túrára jelentkezők karszalaggal ingyenesen tudják igénybe venni a buszokat, amelyekkel a helyszínekre tudnak menni.
A rendezvényhez kapcsolódóan a Kiskorzó téren este nyolc órától rendezvény veszi kezdetét zenével, ételekkel és természetesen borokkal.
 
 
2013-ban résztvevő pincészetek:
  • Heimann Családi birtok - Eszterbauer Borászat
  • Fekete Borpince - ifj Mákvárt János
  • Sebestyén Pince - Bodri Pincészet
  • Tüske Pince - Dúzsi Tamás Pincészet
  • Németh János Pincészet - Pósta Borház

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább