logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Szekszárdi borvidék


Szekszárd és borvidéke imponáló fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Jelentősen nőtt azoknak a pincészeteknek a száma, amelyek nemzetközi szinten is elismert borokat palackoznak. A már régebb óta ismert borászatok többsége komoly beruházásokba fogott bele, megteremtve a még magasabb színvonalú működéshez szükséges technológiai hátteret, érlelő- és tárolókapacitást.

Bár a bor minőségét nem befolyásolja, de turisztikai, és nem utolsósorban városképi szempontból sem elhanyagolható, hogy számos helyen építészetileg is igényes borházak, feldolgozók épültek. A szekszárdi borok, elsősorban a vörösborok mára már nem csupán a régióban, de széles körben ismertek és elismertek. Hazai és nemzetközi versenyeken aranyérmek, rangos elismerések tucatjait gyűjtik be a szekszárdi borászok, de talán még ennél is fontosabb a borkedvelők, borfogyasztók elismerő véleménye, ezt jelzi az idelátogató borturisták számának növekedése évről-évre.

A Szekszárdi Szüreti Napok a régió legismertebb borfesztiválja, ennek szervezésében és más közösségi bormarketing tevékenységben is a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. vesz részt, de fontos megemlíteni a borok minőségi fejlődése mellett síkra szálló Szekszárdi Borászok Céhét is. 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. október 9.

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

tovább

2015. október 9.

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

tovább

2015. június 14.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

tovább